Autor: 021.rs

Novi Sad
30.09.2016.
09:59 > 09:58
Uoči setve pšenice, profesor sa Institut za ratarstvo i povrtarstvo Miroslav Malešević savetuje proizvođače da poštuju tzv. "agrotehnički" rok setve kako bi ostvarili najbolje prinose.
  • Zivan

    30.09.2016 15:04
    Da, sorte Instituta za ratarstvo i povrtarstvo su sasvim pristojne, pogotovo ove koje je profesor naveo kao poboljšivače...
  • GxE

    30.09.2016 13:38
    Cisto oplemenjivanje na delu. Sorte selekcionisane za klimatske uslove Srbije.
  • Znam ja

    30.09.2016 11:31
    Zato što nikada ništa nisu petljali sa GMO i Monsantom.
    Ali to sve nema veze, jer naši pekari odnekud dobijaju jeftino brašno.
    Od čega je to brašno, čitaćemo za nekoliko godina.
  • ex chapman

    30.09.2016 11:03
    zato
    pravo pitanje je zašto se namerno uništava domaća industrija semena, kad se zna da za neke kulture imamo najbolje hibride. zašto nam je potrebno da umesto toga uvozimo hibride sumnjivog porekla? zašto koristimo genetski modifikovano seme kad imamo sopstvene najbolje hibride? još jedan dokaz da u kapitalizmu ne pobeđuje nabolje na tržištu, već pobeđuje "najjači"!
    prvo ti proizvodnju normalne hrane zamene proizvodnjom nezdrave hrane i potpuno unište proizvodnju normalne hrane. a onda ti, kad počne masovno razboljevanje i umiranje od nezdrave hrane, ti isti prodaju "zdravu" hranu, koja je zapravo obična normalna hrana koju si imao pre nego što su oni došli! počeli su "kod sebe" u SAD, pa se polako raširili po celom svetu!
  • Jason

    30.09.2016 10:22
    Kupujte domace
    Zato sto su NS

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna